#ikzirve16 (Zirvede bu hashtag kullanılacak)
Öncelikle her sene kendisini egale eden bir konuk anlayışıyla çalışıyor ve bunu başarıyorlar. Boğaziçi üniversitesindeki arkadaşlar gerek konseptleri, gerekse de gündem olan konularıyla güzel zirveler düzenliyor. Ben de mümkün olduğunca tüm zirvelerine gitmeye çalışıyorum. Bu zirvenin yeri ise bir başka. Çok önemli konukları ağırlayan, gündem belirleyecek konuların konuşulacağı zirveyi kim kaçırmak ister ki?
Bu zirvede konuşmacılaraa bir çok soru sormak istiyorum. Sorularımın bazılarını hazırladım da. Aklıma gelen olursa yine not edip zirvede fırsat kollayacağım. Bence sizler de sorular hazırlayıp mümkün oldukça sormaya çalışın. Zirveler monolog değildir. Muhtemelen anlatılanlardan veya konuşmacıların yaptıklarından etkilendiğiniz ve aklınıza takılan bir takım sorular vardır. Belki bir provakasyon gibi gözükse de, Konuşmacılara merak ettiklerimizi soralım ve bu zirveyi etkileşimli ve katılım göstererek tamamlayalım. Zirve hakkında yazımı genellikle sonradan hazırlarım. Ama bu zirve için bir farklılık yapma gereksinimi duydum. Belki bu da sizlere vesile olur.
İNSAN KAYNAKLARI’NIN KALBİ ÜÇÜNCÜ KEZ
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İK ZİRVE’DE ATIYOR!
İnsan Kaynakları alanındaki prestijli buluşmalarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi İnsan Kaynakları Zirvesi, bu yıl üçüncü kez Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor. Zirvede ‘’Asgari ücret, yetenek yönetimi, kendi kendini yöneten organizasyonlar, insan kaynağına fütürist bir bakışla ‘’Em’’ çağı, çalışan bağlılığı ve kriz ortamında insan yönetimi’’ gibi birçok konu masaya yatırılacak.
Her yıl çıtayı daha da yükselten konuşmacı kadrosuyla İnsan Kaynakları ekosistemi açısından fark yaratan etkinlikler arasına yerleşen Boğaziçi Üniversitesi İnsan Kaynakları Zirvesi, 25 Mart 2016’da üçüncü kez Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de düzenlenecek.
İK alanında her sene daha da geniş bir network ağı ören ve trendleri belirleyen zirve, günümüzde en önemli değer olan ‘insan’ın potansiyelini kurumlarda en iyi şekilde ortaya çıkarma ve yönetme sanatını, disiplinler arası konu başlıkları ve yenilikçi bakış açılarıyla masaya yatıracak.
İK Zirve 2016, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in açılış konuşması ile başlayacak. Bu yıl ‘’The Age of Em’’ kitabının yazarı Robin Hanson, David Zinger Associates’in kurucusu Çalışan Bağlılığı Uzmanı David Zinger ve Yetenek Yönetimi Derneği Direktörü Doug Kirkpatrick gibi dünya çapında isimleri ağırlayacak olan İK Zirve, kaçırılmaması gereken oturumlarıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin markalaşmış etkinliklerinden biri olarak sektörde ses getirmeyi hedefliyor.
Üniversitenin sektörle etkin bağı sayesinde İnsan Kaynakları’na dair en güncel problemlerin, tartışmaların, uygulama ve trendlerin özenle seçilerek işlendiği bir içeriğe kavuşan zirvede; asgari ücret, yetenek yönetimi, kendi kendini yöneten organizasyonlar, ‘’Em’’ çağı, çalışan bağlılığı ve kriz ortamında insan yönetimi gibi birçok konu interaktif oturumlarda tartışılacak.
Konuşmacılar ve konuları hakkında
Doug Kirkpatrick;
İnsan eliyle idare söz konusu olmadan yüksek derecede ölçeklendirilebilir girişimler yapmak mümkün mü, nasıl? Organizasyonel atiklik ve inovasyonu ‘öz yönetim’le nasıl yönlendirmeli? Organizasyonlarda öz yönetimi oturtabilmek nasıl bir stratejik iş avantajı sağlar?
Robin Hanson;
Bir ‘’Em’’e iş öğretin ve onu milyonlarca kez kopyalayın: İşte size emrinize âmade bir işçi ordusu! Em’ler belki bir yüzyıl içerisinde, ucuza mâl edilebildiklerinde, birçok işte insanların yerini alacak. Bu yeni ekonomik çağda, dünya ekonomisi her hafta ikiye katlanarak büyüyebilir. Bazıları geleceği bilemeyeceğimizi söyler: Özellikle de bu bozucu, oyunu tamamen değiştirici yeni teknolojinin eşliğinde. Ama Profesör Robin Hanson, aksini ispat etmek için yola çıkıyor. Fizik, bilgisayar bilimi ve ekonomi gibi disiplinlerde onlarca yıllık tecrübeden sonra, ‘’Em’’ler tarafından domine edilmiş bir dünyanın detaylı resmini çizmek için standart teoriler kullanıyor.
Fazıl Oral;
Savaş plotları hangi şartlarda karar verirler? İçinde bulundukları durumlarda nasıl karar alırılar? Ameliyat anında bir beyin cerrahı karar alırken neleri düşünmelidir? Acil servis çalışanı olduğunuzu düşünün, hiçbir durum bir insanın hayatından önemli değildir ve bir insanın hayatı sizin ilk müdahalenize bağlıysa. Bu durumları yönetenlerden kriz ortamını yönetmenin zorluklarını Fazıl Oral’ın soruları ile dinleyeceğiz.
İdil Türkmenoğlu;
“Tutumunuz, seviyenizi belirler” diye bir söz vardır. İnsan Kaynakları rollerinde çalışanlar neleri daha farklı yapsalar kaderleri, adayların ve çalışanların kaderleri değişirdi? HQ’nun, Region’ın, merkez ofislerin planları, danışmanların önerileri, kitapların & dergilerin tavsiyeleri ne kadar “gerçek”? İK’nın gerçek temelinde hangi “sistem” olmalı?
Mehmet Nane;
Birbirinden farklı sektörlerde başarıya ulaşan, üst düzey yönetimde sürekli adından bahsettiğimiz Mehmet Nane, bütün bunları neye borçlu olduğunu, başarısının sırrını bizlerle paylaşıyor olacak.
David Zinger;
David Zinger bu oturumda bağlılık yaratmakta ve şirketi benimsettirmekte nasıl başarısız olduğumuzu ve işleri nasıl toparlayabileceğimizi ana hatlarıyla anlatıyor olacak. Zinger, konuşmasında, herkesin iyiliği için çalışan bağlılığını arttırmak adına hepimizin yapabileceği 10 şeyi sunacak. Bunlar iş alanına refah taşımaktan bağlılık kavramını liderler, yöneticiler ve çalışanlar için gündelik bir aksiyon hâline dönüştürmeye kadar geniş bir skalada uygulamalar olacak.
Bahattin Aydın;
Türkiye’nin en köklü firmalarından Türk Telekomda üç şirketin birleşmesinin İnsan Kaynakları departmanında ne gibi tecrübeleri beraberinde getirdiğini ve bunlar ile nasıl başa çıktıklarını Bahattin Aydın’dan dinliyoruz.
Geçmiş dönem Boğaziçi Üniversitesi İtibar Yönetimi Zirvesinden bir kısım;